Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

MOTI

ideeënPosted by Bas van Lier 12 Dec, 2011 11:08

MOTI is de nieuwe naam van het Graphic Design Museum in Breda dat ook nog wel eens De Beyerd werd genoemd. Al die verwarring is nu verleden tijd: de nieuwe naam staat over de hele breedte in blokletters op de gevel van het museum.

Tijdens de opening van drie nieuwe tentoonstellingen (Pop-Up Generation, SupermArt en WikiLeaks Auction – ga die zien, dan beleef je wat) werd ook een kleine glossy over het museum gelanceerd waar ik enkele bijdragen aan leverde.

Lekker blaadje wel, mag ik zeggen want met de vorm en eindredactie had ik geen bemoeienis. Mijn eerste reactie bij de cover was dat er nog wel wat prikkelende tekst op had mogen staan.

Maar in tweede instantie dacht ik: het is het Museum of the Image. Het coverbeeld is een still uit Prime Time Paradise van het Nederlandse kunstenaarsduo Persijn Broersen (1974) en Margit Lukács (1973). Het werk uit 2004 is ‘een animatie opgebouwd uit nieuwsfoto's, televisie- en filmbeelden, samengebald tot een hels droomlandschap waarin velerlei nieuwsfeiten een nieuwe context en waarde krijgen.’

Had er tekst op de cover gestaan, dan was ik waarschijnlijk niet op zoek gegaan naar de betekenis van dit beeld. Dat brengt een schrijver toch weer even in verwarring...

www.motimuseum.nl

  • Comments(0)//www.basvanlierschrijft.nl/#post25