Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Kindertherapeut

ideeënPosted by Bas van Lier 19 Dec, 2011 14:27


'Knap hoe je de essentie van 'mij' in mijn praktijk hebt verwoordt', schreef Judith Suyling, kindertherapeut te Bloemendaal. 'Ik krijg alleen maar goede reacties op de site.' Judith vroeg mij enige tijd geleden teksten te schrijven voor haar website, maar had toen nog niet zo'n goed beeld van wat het worden moest.

Judith is een enthousiaste, hartelijke vrouw die in haar werk volledig uitgaat van de belevingswereld, de wensen en de problemen van het kind. Ze biedt de kinderen die bij haar komen een luisterend oor en overweegt alle mogelijke oorzaken die de problemen kunnen veroorzaken. Goed luisteren is het belangrijkste, zegt zij, want vaak weten kinderen zelf heel goed wat er aan de hand is.

Daardoor kwam ik op het idee van een website die ook leesbaar en begrijpelijk is voor kinderen, als een kinderboek op het web. Zowel de ouders als de kinderen merken daaraan dat Judith zich werkelijk naast het kind plaatst.

De tekst begint met een mooi verhaal uit Judiths eigen jeugd. De dag na een overweldigend schoolfeest zat zij de hele dag op een bankje in de tuin de gebeurtenissen te verwerken. Haar ouders lieten haar ongemoeid, wat Judith nog steeds bijzonder vindt. Ouders grijpen vaak sneller in dan nodig is, zegt Judith, omdat kinderen heel goed weten wat goed voor ze is.

Ontwerpster Madelinde Hageman maakte er een prachtig online boekje van, dat speels en vrolijk is en tegelijk ook vertrouwenwekkend. Kijk zelf maar op www.judithsuyling.nl.
  • Comments(0)//www.basvanlierschrijft.nl/#post26