Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Graphic Happiness

ideeënPosted by Bas van Lier 29 Oct, 2012 12:27

Een wonder: Grafisch Geluk gaat naar China! De tentoonstelling die vorig jaar in Museum Hilversum was te zien naar aanleiding van mijn boek Grafisch Geluk over de geschiedenis van steendrukkerij De Jong & Co zal de komende tijd in aangepaste vorm reizen langs vijf steden in China. Het gedeelte over de steendrukkerij is daarvoor omgebouwd naar een meer algemeen overzicht van het Nederlands grafisch ontwerpen in de 20ste eeuw. Het gedeelte over de huidige generatie ontwerpers is bovendien uitgebreid.

Bij de tentoonstelling verschijnt een nieuw boek in het Engels en Chinees dat de afgelopen weken met man en macht in elkaar is gezet. Ik leverde er ook enkele bijdragen aan.

Het hele project laat zien waarin een klein museum groot kan zijn. Toen de kans zich voordeed om de expositie naar China te exporteren, stortte het team van Museum Hilversum zich daar blindelings en vol overgave in. Samen met de HKU, Hogeschool voor de Kunsten overigens. Het grootste deel van deze megaklus is nu geklaard. Chapeau!

De tentoonstelling wordt 24 november geopend in het Museum van de Nanjing University of the Arts. Het volledige persbericht vind je hier.

  • Comments(0)//www.basvanlierschrijft.nl/#post41