Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Graphic Happiness 2

ideeënPosted by Bas van Lier 01 Feb, 2013 12:37

Eindelijk in mijn handen: Graphic Happiness, het boek dat gemaakt is bij de door China reizende tentoonstelling met dezelfde titel en waar ik enkele bijdragen aan leverde. Opnieuw een slim én mooi vormgegeven boek door Trapped in Suburbia.

Eigenlijk is het een losbladig boek, bijeengehouden door bandje van stof. Daardoor werd het eenvoudiger om halve tekstpagina's op gekleurd papier tussen de glanzende full colour pagina's met afbeeldingen te steken. De tekstpagina's met korte portretjes van ontwerpers en ontwerpbureaus zijn tweetalig, Engels op de ene kant, Chinees op de andere kant.

Het boek is een coproductie van Museum Hilversum en de HKU in Utrecht en het is onwaarschijnlijk dat het hele ding in minder dan drie maanden is gemaakt: inhoud bepalen, stukjes schrijven in het Nederlands, vertalen naar het Engels, vertalen naar het Chinees, corrigeren van vertalingen, beeld verzamelen, vormgeving, opmaak, drukken en binden, dat allemaal tussen eind augustus en eind november 2012.

Precies op tijd voor de eerste van vijf tentoonstellingen in China. De samenstelling en het ontwerp van die tentoonstelling, door hetzelfde team, liep daar ook nog doorheen. Een ongelofelijke prestatie. Het verschepen van de boeken naar Nederland duurde langer!

Hulde aan allen die er aan meewerkten.

  • Comments(0)//www.basvanlierschrijft.nl/#post44