Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Het Nieuwe Werken

ideeënPosted by Bas van Lier 11 Sep, 2013 14:03

Na de presentatie van De kunst van samenwerken keerde het redactieteam (Quita Hendrison, Tanja Lemmens en ondergetekende) huiswaarts met het eigen werk op de achterbank. De kunst van samenwerken is de tweede publicatie van A+O fonds Gemeenten over Het Nieuwe Werken.

Ofschoon ik als zelfstandige mijn hele werkzame leven al Nieuw Werk, was dit een geheel nieuw terrein voor mij. En zoals altijd, blijkt achter zo'n nieuw onderwerp een fascinerende wereld schuil te gaan. De hoogleraar sociale innovatie, de gemeentesecretarissen van Heemskerk en Velsen en de projectleider HNW van Rotterdam die ik sprak, allemaal vertelden ze even gedreven over de veranderende organisatiemodellen bij de overheid.

Ambtenaren de ruimte en het vertrouwen geven om zelf hun werk in te delen en naar vermogen zelf beslissingen te nemen, daar draait het om bij Het Nieuwe Werken. Ik werd heel vrolijk van al die verhalen.
De kunst van samenwerken laat zich hier downloaden.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.