Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Flodderwinden

ideeënPosted by Bas van Lier 02 Sep, 2015 16:54

Binnenkort in de winkel, dit vrolijke boek vol rare, nuttige, grappige uitvindingen en hun bedenkers. De inleiding gaat zo:

Uitvinders zijn mensen die de wereld veranderen. Zij verzinnen dingen die er eerst niet waren. Soms doen ze per ongeluk een ontdekking. En soms zijn ze juist jarenlang bezig om iets voor elkaar te krijgen dat ze hebben bedacht.
Het zijn vaak wel gekke mensen, die uitvinders. En de verhalen over hun slimme uitvindingen zijn vaak heel verrassend. Dit boek is geschreven als een ketting. Elk nieuw verhaaltje heeft iets te maken met een woord of zin uit het verhaaltje ervoor. Bij het schrijven wist ik ook nog niet wat er daarna komen ging. Elke keer werd ik zelf ook verrast. Bijvoorbeeld toen ik ontdekte dat er lang geleden meer elektrische auto’s waren dan auto’s op benzine. Of toen ik las wie het waterijsje heeft uitgevonden. Of toen ik leerde dat je kunt horen met je tong. Dat soort verhalen. Dit boek staat er vol mee.
En het eerste verhaaltje dan? Daar viel mijn oog op toen ik wist dat ik een boek over uitvindingen en uitvinders ging schrijven. Omdat het een verhaal is dat laat zien dat iedereen een uitvinder kan zijn. Het verhaal over mevrouw Cochrane was de eerste verrassing aan mijn ketting van verbazing.
Lees maar.

Nog een verrassing: als je voor- en achtercover open legt, dan zie je dit:

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.