Blog van Bas

Blog van Bas

¿Wie?

Bas van Lier is freelance journalist, tekstschrijver en auteur van non-fictie voor kinderen

Het jaartje wel

ideeënPosted by Bas van Lier 01 Feb, 2017 17:10

Uit het feit dat het hier sinds mijn vorige post zo lang stil is gebleven, zou je kunnen opmaken dat ik een jaar lang uit het raam heb zitten kijken. En hoewel het uitzicht en de zonsondergangen vanuit de zesde verdieping op het Kleine-Gartmanplantsoen onverminderd schitterend zijn, is de werkelijkheid dat 2016 zo druk was dat zelfpromotie er even bij inschoot.

Waar was je dan zo druk mee? Nou bijvoorbeeld met ruim 120 blogposts voor de blog van What Design Can Do, meer dan veertig artikelen voor de website TabakNee en vele tientallen berichten en artikelen voor de website Creative Holland.

Ondertussen schreef ik sprekersbiografieën voor What Design Can Do Live Amsterdam 2016 en What Design Can Do Live São Paulo 2016 en ook voor PINC.17, de onvolprezen conferentie over People, Ideas, Nature & Creativity.


O ja, in het voorjaar maakten we in no-time voor What Design Can Do het boek What Africa Can Do for Europe met 31 Afrikaanse designprojecten die de wereld een beetje beter maken.

Spreads uit What Africa Can Do for Europe

Kinderen van A'dam

Tegelijkertijd liep er het zeer boeiende boekproject Kinderen van A’dam. een boek dat voortkomt uit gesprekken tussen moslims en Joden in de ambtswoning van burgemeester Van der Laan van Amsterdam. Het boek bevat acht interviews met moslims en Joden die zich op verschillende manieren inzetten voor een verdraagzame samenleving. Daarnaast bevat het boek een verslag van een gesprek tussen vier jongeren, twee Joods, twee islamitisch, naar aanleiding de foto’s die zij voor het boek maakten van hun stad. Het boek gaat gebruikt worden om meer van dit soort gesprekken te entameren.

Spreads uit Kinderen van A'dam, vormgeving Jacques Koeweiden

Van Eesteren & Van Lohuizen
In de zomer werkte ik ook nog aan teksten voor de nieuwe website van de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting (EFL), die de nalatenschap beheert van de architect-stedenbouwkundige prof. C. van Eesteren (1897-1988) en van zijn collega en geestverwant planoloog-stedenbouwkundige prof.ir. Th.K. van Lohuizen (1890-1956).

Making of Your World
Samen met de collega’s Willemijn de Jonge en Billy Nolan verzorgden we ook nog even in minder dan twee weken tijd de teksten voor de tentoonstelling The Making of Your World tijdens de Dutch Design Week die aandacht besteedde aan het maakproces van ontwerpers.

Gunst, het was me het jaartje wel!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.